Event Tinel site

Opendeurdag Tinel kon op vele gegadigden rekenen!

Lees meer

Masterplan

Tinel is intrigerend. Heeft karakter. Een plek waar historische gebouwen worden afgewisseld met hedendaagse architectuur. Hier brengt een mix van woonvormen jong en oud samen in een groene omgeving.

Lees meer

Duurzaamheid

Alle nieuwe gebouwen werden ontworpen met het streven ‘duurzaamheid’ in het achterhoofd.

Lees meer

Verkoop

Op zoek naar een nieuwe woning? Waarom niet ineens een nieuwe woonbuurt?De Tinelsite wordt in fases ontwikkeld. Onze partner in deze ontwikkeling, de stad Mechelen, is alvast begonnen met de renovatie van het Predikherenklooster.

Lees meer

Timing

De Tinelsite wordt in fases ontwikkeld. Onze partner in deze ontwikkeling, de stad Mechelen, is alvast begonnen met de renovatie van het Predikherenklooster.

Lees meer

Over Tinel

Ons voorstel voor de Tinelsite duwt het gaspedaal van de geschiedenis diep in. Door intens te werken en studeren op deze unieke omgeving zijn we ervan overtuigd geraakt dat het gelaagde, historische karakter van deze monumentale omgeving de kern van het winnende voorstel zal zijn. Daarom kiezen we voor een maximaal behoud van de 3 kazernegebouwen, in combinatie met een maximale activering van hun rol in het plan.

Maar we willen niet enkel geschiedenis behouden, we willen ook geschiedenis schrijven. Daarom bouwen we alle nieuwe gebouwen met vooruitzicht op energieneutraal en voorzien we een unieke mix van woningtypes. Op Tinel zal jong en oud wonen. Er zal gegoed, gemiddeld en sociaal samen leven. Je zal er in een historisch gebouw kunnen huizen, of in een energie-efficiënt, panoramisch appartement. Je kan er afgewerkt instappen, ofwel je eigen inspiratie laten werken en delen casco aankopen. Wie hier woont beschikt over alle opties van een eigen balkon tot en met een publiek park. Daartussen in liggen er private en collectieve tuinen en een luchtig Gendarmenhof. Je kan er niet enkel het groen delen, maar ook een auto en zelfs een ontmoetingsplek in de poort van de kazerne. De combinatie van een rijk verleden en een waaier aan nieuwe mogelijkheden biedt al het beste dat een stad zich vandaag kan wensen.

En daarmee schrijft Tinel geschiedenis.

Stay connected with us in your favorite flavor!