Het Project

De Tinelsite aan de Mechelse Vesten met zicht op de Dijle schrijft opnieuw geschiedenis.

Een combinatie van historische en nieuwe gebouwen kenmerken de nieuwe woonbuurt in het hart van Mechelen. De unieke mix van woningtypes maakt wonen op Tinel toegankelijk voor een diverse doelgroep.

Het Project

Met de herbestemming van de Tinelsite bewaren we niet alleen de geschiedenis, we kijken ook ver vooruit in de toekomst. Alle gebouwen zijn aangesloten op een warmtenet met centrale stookplaats. Deze zorgt voor een efficiëntere warmtebedeling, zonder in te boeten aan individuele regelbaarheid van de warmte in elke woning.

In totaal telt het project 73 woningen en appartementen, 20 daarvan richten we in de twee bestaande rijkswachtgebouwen op. De overige 53 krijgen een plek in nieuwe constructies. Dit veelzijdige project maakt dat u op Tinel in een historische woning of panoramisch appartement kan vertoeven. Waar u ook woont, u beschikt over alle mogelijkheden.

 Mobiliteit

Naast het behoud van historische gebouwen en elementen is mobiliteit een tweede belangrijke kernwaarde in deze herontwikkeling. In 2018 opende de nieuwe ondergrondse parking ‘Tinel’ . De parking telt 2 niveaus met een totale capaciteit van 319 parkeerplaatsen. Elke woning op de Tinelsite is voorzien van de mogelijkheid tot het aankopen van een ondergrondse parking. Ook buurtbewoners krijgen de mogelijkheid om op niveau -2 een parkeerplaats aan te kopen. 124 parkeerplaatsen dienen als publieke parking op niveau -1.
De overige parkeerplaatsen zijn voor de politie. Met de komst van deze nieuwe parking met gunstige tarieven, hoopt de Stad Mechelen de auto’s uit het centrum te houden.

Wonen in Mechelen

Mechelen is met haar centrale ligging en invalswegen naar grootsteden als Antwerpen en Brussel een populaire woonplaats voor pendelaars. Ook provinciesteden Lier, Aarschot en Herentals zijn vlot te bereiken vanuit Mechelen. Zelfs Brussels Airport is met een rechtstreekse treinverbinding vanuit Mechelen eenvoudig te bereiken. Scholen, winkels, sportclubs, cafés en restaurants, alles is stapvoets te bereiken. Wanneer u in een bruisende stad als Mechelen woont, zijn alle activiteiten achter de hoek te vinden.

Nieuwe woonwijk...

Tinel is meer dan wonen alleen. De bouw van het Memoriaal met zijn kenmerkende architectuur was een eerste grote stap in de herontwikkeling van de site. De stadsbibliotheek verhuist ook naar de Tinelsite. Zij neemt binnenkort haar intrek in het prachtig gerenoveerde 17e-eeuwse Predikherenklooster. Het klooster ontvangt weldra ook gastronomen die komen smullen in restaurant ‘Tinèlle’ van topchef Ken Verschueren en Jenny Callens, het powerkoppel achter sterrenzaak ‘De Tuinkamer’ in Beerzel. De unieke combinatie van een rijk verleden en een waaier aan nieuwe mogelijkheden biedt het beste van wat een stad zich vandaag kan wensen.

Activiteiten

De ideale uitvalsbasis voor wie wil sporten, ontspannen of verkennen. Met de centrale ligging van Tinel weet je steeds waar naartoe te gaan. U kan shoppen, museumhoppen en de dag afsluiten in een goed restaurant met een lekker glas wijn of een frisse pint bier. Nog energie over? Sportievelingen vinden hun gading in nabijgelegen fitnesscentra, het zwembad en Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker. Wandel- en fietsroutes, die vindt u in en net buiten de stad.

Wenst u meer informatie over Tinel?

contacteer ons

of bel ons via het nummer:

0477 04 00 04